Bug Out Bag (BOB) gezocht voor outdoor, survival en bushcraft? Bij Outdoor & Military zijn we jouw specialist in alles wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld in de rugzak met de belangrijkste spullen, die je meeneemt voor een eventuele noodsituatie. 

De BOB staat dag en nacht voor je klaar, om meteen te gebruiken op het moment dat je dit nodig hebt. Met daarin alles dat je in ieder geval niet mag vergeten, wat wij natuurlijk handig voor je op een rij zetten. 

Wat is een Bug Out Bag (BOB)?

Wat is een Bug Out Bag precies? De BOB is een rugzak die je vult met de spullen die je nodig hebt in een noodsituatie. Je zorgt ervoor dat de rugzak klaar staat, alvast netjes gevuld met alles dat je erin wilt stoppen. Dat betekent dat je het geheel in één keer kunt meenemen, omdat je daar in het geval van een noodsituatie natuurlijk niet de tijd voor hebt. 

De BOB is makkelijk te dragen, zodat je er ook meerdere kilometers mee kunt lopen. Je zorgt er met de inhoud voor dat je het in ieder geval 72 uur kunt volhouden, zonder hulp door anderen. En inpakken? Dat doe je op basis van het Amerikaanse principe voor food, water en shelter. 

Inhoud: dit mag niet ontbreken

Benieuwd wat er in de Bug Out Bag in ieder geval niet mag ontbreken? We zetten de belangrijkste items voor je op een rij:

            ▪ Maaltijden

            ▪ Water

            ▪ Shelter

            ▪ Kleding

            ▪ EHBO-kit

Uiteraard stem je de inhoud van jouw BOB af op de locatie. Soms zal je wandelschoenen nodig hebben of extra waterflessen. In andere gevallen heb je meer aan batterijen, een zaklamp of een vest. En vergeet ook niet iets mee te nemen voor zelfverdediging en een EHBO-set, mocht het een keer misgaan. 

1. Maaltijden

Het eerste dat je inpakt zijn de maaltijden. Je kunt gebruik maken van speciale rugzakmaaltijden, die je er op een makkelijke manier in kunt plaatsen. Bovendien zijn ze licht van gewicht, zodat je ze makkelijk met je mee kunt dragen. 

Tip: geen complete maaltijden nodig? Denk aan energierepen, waarop je het weer een tijdje vol zal houden. 

2. Water

Het meest essentieel als je in een noodsituatie terechtkomt? Water! We kunnen niet lang zonder water, dus zorg ervoor dat je daarvan voldoende inpakt in de Bug Out Bag. Ga uit van ongeveer 1 liter water per persoon per dag. Om 72 uur door te komen heb je per persoon dus 3 liter water nodig.

3. Shelter

Pak een tent of een hangmat in, zodat je in ieder geval droog kunt slapen. Belangrijk voor de shelter, om in te pakken in jouw Bug Out Bag. 

4. Kleding

Benieuwd wat je aan kleding in de BOB moet stoppen? Ga uit van een paar stevige laarzen of schoenen, een lange broek, twee paar sokken, twee shirts en een jas. Neem bovendien warm en lang ondergoed mee, net als een hoed of een bandana tegen de zon. 

5. EHBO-kit

Zorg ten slotte in ieder geval voor een EHBO-kit, om snel te kunnen behandelen. Belangrijke elementen zijn een pleister, een schaar, een gaasje, een tekentang en een pincet. 

Zorg er met de belangrijke items voor de Bug Out Bag voor dat je goed bent voorbereid op een eventuele noodsituatie. Zodat het je aan niets zal ontbreken, terwijl de BOB aan de andere kant natuurlijk niet te zwaar wordt om mee te tillen. 

Bug Out Bag kopen

Bestel hieronder jouw Bug Out Bag (BOB). En heb je nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 050 211 0916 of gebruik het online contactformulier. We kijken ernaar uit om van je te horen.