Everyday Carry (EDC) items inkopen? De beste manier om je voor te bereiden op outdoor, survival en bushcraft. Waarvoor je online alles kunt bestellen dat je nodig hebt. Met in ieder geval 7 items die niet mogen ontbreken, zodat je midden in de natuur en tussen de elementen niet voor verrassingen komt te staan. 

Wat is Everyday Carry (EDC)?

Wat is Everyday Carry en hoe bepaal je wat je meeneemt als je de natuur in trekt? Het moet gaan om materialen die je nodig zal hebben, om je zowel in licht als in donker voort te kunnen bewegen. En om je weg vrij te kunnen maken of om vuur te maken. En met alles dat je nodig hebt om EHBO te kunnen uitvoeren, zodat je midden in de natuur met minimale middelen kunt overleven.

Met minimale middelen en een zo beperkt mogelijk gewicht. Omdat je de EDC-materialen iedere dag en heel de dag met je mee zal dragen. Maak gebruik van lichte materialen en beperk dit tot wat je minimaal nodig hebt, om je ondanks de Everyday Carry vrij te bewegen en ook de grote afstanden te kunnen overbruggen. 

7 items waar je niet zonder kunt

Benieuwd waar je in ieder geval niet zonder kunt als je denkt aan Everyday Carry voor outdoor, survival en bushcraft? We zetten het aan de hand van 7 tips voor je op een rij:

            ▪ Complete EDC-kit

            ▪ Zaklamp voor in het donker

            ▪ Multitool met tal van functies

            ▪ Supercompact zakmes

            ▪ Tactische pen voor onderweg

            ▪ Notebook voor notities

            ▪ Armband met belangrijke functies

1. Complete EDC-kit

De makkelijkste manier om je voor te bereiden met Everyday Carry? Kies voor een complete EDC-kit. Daarin vind je bijvoorbeeld een kompas en een aantal stormlucifers, net als een firestarter met een schraper en een multitool. Zodat je altijd een mesje, een schaar en bijvoorbeeld een vijl bij de hand hebt.

Belangrijk zijn daarnaast een potlood, scheermesje en een naaisetje. Net als pleisters en een kaartje. Denk verder aan een EDC-kit met een zakje papier, een zakje hout en wat papier in een waterdichte koker. Zodat je van alles bij de hand hebt, om je met de Everyday Carry in iedere situatie te kunnen redden. 

2. Zaklamp voor in het donker

Wil je je richten op de meer specifieke Everyday Carry, bijvoorbeeld om je ook in het donker goed voort te kunnen bewegen? Denk dan aan een zaklamp. Kies een klein en compact model, dat aan de andere kant toch voor een krachtige lichtbundel zal zorgen.

Tip: benieuwd wat je nodig hebt in een zaklamp? Kies voor zo’n 400 tot 500 lumen, met 100 tot 150 meter bereik. Er zijn kleine modellen beschikbaar van zo’n 5cm lengte, die je kunt opladen via een micro-USB poort.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om de zaklamp mee te dragen als Everyday Carry. Kies een model dat in één van je zakken past, of kies voor een lamp met een clip om die aan je riem te bevestigen en altijd binnen handbereik te houden. 

3. Multitool met tal van functies

De Everyday Carry die in ieder geval niet mag ontbreken tijdens outdoor, survival en bushcraft is de multitool. Je hebt op die manier meteen een mes, een schaar en een langbektang bij de hand. Net als bijvoorbeeld een draadschaar, een schroevendraaier en een normale tang. Soms zit er ook een platte schroevendraaier, een flesopener en bijvoorbeeld een vijl voor hout en metaal aan.

Je hebt op die manier alles bij de hand om materialen te bewerken die je tegenkomt of nodig hebt. Met een multitool die niet groter hoeft te zijn dan 5 tot 6 centimeter. En die maar 50 tot 60 gram hoeft te wegen, waardoor je deze EDC makkelijk met je mee kunt dragen als je de natuur in trekt. 

4. Supercompact zakmes

Wil je het nog kleiner houden als je zoekt naar de ideale Everyday Carry om met je mee te dragen? Denk dan aan een supercompact zakmes. In een lengte van 9 centimeter passen bij sommige modellen in ieder geval een groot en een klein mes, een flesopener met draadstripper, een schroevendraaier, schaar, houtzaag, haak, boorpriem en bijvoorbeeld een tandenstoker. Daarnaast kun je denken aan een pincet en soms zelfs een kurkentrekker, waardoor je ontzettend veel mogelijkheden hebt. 

Tip: kies een zakmes met een sleutelring. Op die manier maak je de EDC eenvoudig vast aan je broek(riem), zodat je de zakken vrij kunt houden en je het zakmes bovendien meteen bij de hand hebt. 

Let op: kies het zakmes met onderdelen van roestvrijstaal. Op die manier kun je er ook outdoor in de regen jarenlang gebruik van maken. 

5. Tactische pen voor onderweg

Heel handig, maar helaas vaak vergeten: de tactische pen voor onderweg. De ideale Everyday Carry, omdat het nauwelijks iets weegt en bovendien niet groot is. Maar wat je nodig hebt om een paar notities te kunnen maken. Of om een briefje achter te laten voor reddingswerkers.

Je kunt met de pen uitrekenen hoe je de omgeving zal gebruiken of in kaart zal brengen. En kies je voor een tactische pen? Dan is het meteen een glasbreker, zodat je kunt ontsnappen uit een eventuele noodsituatie. 

6. Notebook voor notities

In combinatie met de pen gebruik je voor jouw EDC natuurlijk een handig notitieboek. Je kiest voor een all-weather-model, waarmee je zeker weet dat je daar ook gewoon door de regen mee kunt lopen.

Tip: benieuwd hoe groot het notitieboekje moet zijn? Je hebt waarschijnlijk voldoende aan 20 tot 25 bladzijden. Op die manier blijft het geheel licht van gewicht en heb je toch alle ruimte om de notities te maken die je wilt.  

7. Armband met belangrijke functies

Ten slotte kun je voor jouw Everyday Carry gebruik maken van een armband met daarin een aantal belangrijke functies. Je kunt denken aan een firestarter en een kompas. Net als een noodfluit, zodat je hulp in kunt roepen als je in de problemen bent gekomen. 

Everyday Carry (EDC) kopen

Wil je Everyday Carry kopen en ben je op zoek naar de beste EDC? Wij zorgen ervoor dat je de keuze hebt uit een groot assortiment. Speciaal voor outdoor, survival en bushcraft, zodat het je nergens aan zal ontbreken. 

Bestel hieronder jouw Everyday Carry (EDC). En heb je nog vragen? Bel ons op telefoonnummer 050 211 0916 of gebruik het online contactformulier. We kijken ernaar uit om van je te horen.