Wildkamperen in Noorwegen 

Wildkamperen in Noorwegen is misschien wel de allermooiste manier van kamperen. De vrijheid, het onbekende, de mooiste plekjes en ga zo maar door. Noorwegen heeft een prachtige natuur en leent zicht uitermate om wild te kamperen. In Noorwegen geld namelijk: het allemansrecht. In het kort je mag gaan en staan waar je wilt in de vrij natuur. Natuurlijk zijn hier een paar regels aan verbonden, daar kom ik later in deze blog post over wildkamperen in Noorwegen op terug. Stel je eens voor; je rijdt rond met je auto of motor en et is een uurtje of 15:00. Je ziet een mooi meer grenzend bosrand en je denkt: dat zou wel eens een mooie plek om te wildkamperen kunnen zijn. Je probeert daar te komen en met een beetje mazzel vind je een gravelpad die leid naar het begin van het meer. Je pakt je tent en kookgerei. En je begin alvast wat hout te sprokkelen voor het kampvuur. Zodra en voldoende hout is gooi je nog even je hengel uit om een paar forellen te vangen en straks te roosteren boven het kampvuur! WAUW, dit is toch wat je verwacht van wildkamperen in Noorwegen? Hier kan hier en het mag hier op de allermooiste plekken! Als ik 's ochtends wakker wordt en de zon schijnt is dit voor mij echt het ultieme geluksmomentje. Als het wat frisser is spring ik er snel even uit, gooi nog een blikje op het kampvuur van gisteravond en met een beetje gelukt laait het vuur weer op en kunnen we een bakje cowboy koffie zetten.

Hier moet ook nog wat staan.

Tekst1.

Tekst2.

Tekst3. 

Tekst4.

Wildkamperen in Noorwegen met een tent

Wildkamperen is een tent is misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar ik denk dat er veel betere alternatieven zijn. Wat dacht ja van een bivakzak? Het grootte voordeel van wildkamperen in een bivakzak in plaats van een tent is:

  • Ruimte > Wanneer je gaat wildkamperen wil je zo min mogelijk bagage meenemen zodat je zo flexibel mogelijk bent. Wildkamperen met een bivakzak neemt veel minder ruimte in dan wildkamperen met een tent
  • Gewicht > Natuurlijk speelt gewicht ook een belangrijke rol tijdens het wildkamperen, en een bivakzak is ten opzicht van een tent een stuk lichter.
  • Tijd > Het is fijn dat tijdens het wildkamperen je snel kan op en afbouwen. Met een tent ben je aanzienlijk meer tijd kwijt ten opzicht van je bivakzak. Je kan zelfs je bivakzak met slaapzak erin oprollen en gaan, ben je binnen 1 minuut klaar.
  • Gevoel > Natuurlijk je je eigen gevoel het belangrijkste, zelf vind ik met zo min mogelijk zo veel mogelijk bereiken het mooiste en wildkamperen met een bivakzak sta je ook iets dichter bij de natuur vind ik.

Is wildkamperen in Noorwegen veilig of is wildkamperen in Noorwegen gevaarlijk?

Het korte antwoord op is wildkamperen in Noorwegen veilig? Wildkamperen in Noorwegen is over het algemeen veilig maar natuurlijk kan niemand je 100% zekerheid geven. De meeste mensen die wel eens hebben wildgekampeerd in Noorwegen ervaren wildkamperen in Noorwegen veilig. In Noorwegen heb je wel te maken met heel andere dieren dan dat wij hier kennen te denken aan:

  • De veelvraat
  • De wolf
  • De bruikne beer
  • De lynx
  • De muskusos

Wildkamperen Noorwegen tips

Natuurlijk ik een goede voorbereiding het halve werk, dat geld zeker voor wildkamperen in Noorwegen. De beste tips die ik zou kunnen geven zijn;

Tip #1    Neem niet te veel mee.

Tip #2    Neem ook niet te weinig mee. Water en alcoholische versnapering

Tip #3    Plan de boot op een andere computer via de Noorse (.no) site, deze is vaak veel goedkoper

Tip #4    Energie. Neem een (volle) powerbank en kabeltje mee. Vergeet ook niet een oplader in je auto

Tip #5    Geniet


Wildkamperen Noorwegen auto

Wildkamperen met de auto door Noorwegen is een fantastisch goed idee! Je kan alles mee nemen je bent onafhankelijk en je komt op mooie plekken. Je moet wel rekening houden met de reistijd 100 kilometer afleggen in Noorwegen is heel anders dan in Nederland. Je hebt in Noorwegen amper snelwegen.

Wildkamperen Noorwegen regels

Persoonlijk vind ik de belangrijkste: 'Leave no trace' daarnaast moet je je natuurlijk houden aan het stookbeleid (wanneer mag je open vuur maken) en waar ga je staan? De regel voor de plek is minimaal 150 meter bij een huis vandaan.

Wildkamperen Noorwegen plekken

Hier komt nog wat te staan.

Wildkamperen Noorwegen adventure herfst trektocht (Avontuurlijke reizen - Promotievideo)

Tekst33.

Mooiste plekken wildkamperen / wildkampeerplekken in Noorwegen 

Hier komt nog wat te staan.

Hier komt ook een mooi verhaal.

Good campsites are found, not made.

Tekst1.

Tekst2.

Tekst3. 

Tekst4.


Tekst55.